Door veranderingen in zorg & welzijn blijven mensen langer zelfstandig wonen en wordt zelfredzaamheid alleen maar belangrijker. Mensen zijn meer op zichzelf en op hun omgeving aangewezen. Veel praktische vragen die daarbij ontstaan, vallen tussen wal en schip. Als je deze niet geregeld krijgt via de gemeente/Wmo, via de woningcorporatie of via je eigen netwerk, kan 'Het Zal Werken!' misschien iets voor je betekenen. Eventueel kan onze WMO-quickscan je helpen met bij wie je je vraag kan stellen.

Het Zal Werken is een klussendienst van vrijwilligers die te hulp schieten om obstakels weg te nemen voor ouderen en mensen met een (lichamelijke) beperking. Wanneer je niet in staat bent jezelf te redden en zorg of hulp van anderen nodig hebt, kunnen alledaagse handelingen ineens een groot probleem worden.

We verrichten kleine aanpassingen in woningen, zoals het monteren van handgrepen of wandbeugels, het wegwerken van drempels, maken opritten, verhogen of verlagen aanrechtblokken, plaatsen verhoogde toiletpotten, etc.

Het Zal Werken geeft ook rollatorspreekuren in verzorgingshuizen. Tijdens deze spreekuren controleren en zonodig repareren we rollators, stellen remmen af, draaien boutjes en moertjes aan, etc. Onze ervaring is dat met driekwart van de rollators in Rotterdam wel wat aan de hand is, wat nare gevolgen kan hebben, terwijl fiksen vaak eenvoudig is.

En als bestaande hulpmiddelen niet voldoen, bedenken en maken we nieuwe oplossingen. Soms liggen deze voor de hand, in andere gevallen is het probleem wat ingewikkelder. Maar je moet maar net op het idee komen, en natuurlijk vervolgens ook nog eens in staat zijn het te kunnen maken. En dat is precies wat de uitvinders van Het Zal Werken te bieden hebben. Onder het motto: het zal werken!

'Het Zal Werken!' is een intiatief van Helmuth Tjemmes en Dennis Lohuis en is mede mogelijk gemaakt door Museum Rotterdam, fondsen Sluyterman-Van Loo en RCOAK. 'Het Zal Werken!' is een project van stichting Zorgvrijstaat. Zorgvrijstaat is mede mogelijk gemaakt door de fondsen VSB-fonds, St. DOEN, ST. Laurensfonds, Oranjefonds en de stichting ter Bevordering van Volkskracht.