Het Zal Werken was gevraagd een oprit te plaatsen voor een meneer met een scootmobiel. Nou kost het maken van zo’n oprit best wat tijd en geld. En in het verleden hadden we al eens meegemaakt dat toen we met een nieuwe oprit kwamen aanzetten, er 5 deuren verderop een overbodige oprit bleek te liggen die ook gebruikt had kunnen worden.
Vandaar onze eerste vraag aan de wijkbeheerder van Havensteder of hij niet toevallig nog ergens wat had liggen. En ja hoor: een perfect passende oprit, in een handomdraai geplaatst. Zo kan het ook werken!

Veel aanpassingen als wandbeugels of bovengenoemde opritten, worden verwijderd en weggegooid als de bewoner gaat verhuizen of komt te overlijden. Of ze zijn overbodig geworden en kunnen verwijderd worden, terwijl in de directe omgeving iemand er enorm mee geholpen zou zijn. H

et Zal Werken! wil ook graag hulpmiddelen en aanpassingen hergebruiken. Dat scheelt ook weer in de kosten. Dus wijkbeheerders, huismeesters, ergotherapeuten en andere Rotterdammers: hou je ogen en oren open en laat het ons weten.